Profict Java Summer Camp 'Java EE 6' 23 september 2011

Dit jaar staat het Profict Java Summer Camp geheel in het teken van Java EE 6. Bij Profict zijn we al sinds Java EE 5 overtuigd van de mogelijkheden om er sneller en eenvoudiger applicaties mee te ontwikkelen. Java EE vormt dan ook de basis van Profict's referentiearchitectuur. Java EE 6 gaat nog een stapje verder: het maakt een andere manier van ontwikkelen mogelijk. De gedachte van convention over configuration is eindelijk op een goede manier, en in het gehele framework geïmplementeerd. Het is een fluitje van een cent om een EJB te maken, we hebben dependency injection, een prima ORM framework, en zelfs het web framework waar tot nog toe veel kritiek op was, JSF, komt in versie 2.0 uitstekend tot zijn recht. Dit alles maakt mogelijk dat we op een andere manier gaan werken met EE 6: sneller, maar ook meer lightweight. Veel van de aloude patterns die we nog kennen uit de J2EE-tijd zijn niet langer vanzelfsprekend.

Adam Bien

Wie kan ons daar beter over vertellen dan Adam Bien? In zijn boeken "Real world Java EE Night Hacks, Dissecting the Business Tier" en "Real world Java EE Patterns, Rethinking Best Practices" houdt hij de J2EE-patterns tegen het licht en laat hij zien hoe we optimaal gebruik kunnen maken van de mogelijkheden die Java EE 6 ons biedt. Bovendien is Adam een inspirerend spreker, zoals hij al vaker liet zien op verschillende JavaOne en Devoxx-conferenties. Tijdens het Profict Java Summer Camp op 23 september krijgt Adam alle ruimte om zijn ideeën uiteen te zetten, maar vooral: om ze te demonstreren. Na de theorie laat Adam live zien hoe je in korte tijd een applicatie ontwikkelt met behulp van de hele EE 6 stack. Adam kennende wordt het een zeer onderhoudend spektakel. Neem gerust je eigen laptop mee om mee te doen!

JBoss en Oracle

Naast Adam Bien heeft Profict leveranciers JBoss en Oracle uitgenodigd om hun Java EE 6 producten te komen presenteren. In twee kortere sessies vertellen Oracle en JBoss wat zij te bieden hebben. Aan het eind van de dag weet je alles wat je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan met Java EE 6. We sluiten het evenement af met een smakelijke maaltijd waarbij je de gelegenheid hebt om met sprekers en bezoekers na te praten.
Ben je Java developer of architect en wil je erbij zijn?
Schrijf je dan snel in. Deelname is geheel gratis.

Oracle and Java are registered trademarks of Oracle and/or its affiliates. Other names may be trademarks of their respective owners.